MENU

Over EMK cartografie

EMK is een bureau dat zich vanaf de oprichting in 1998 heeft toegelegd op cartografische producties. In het begin werden er voornamelijk plattegronden uitgegeven. In de loop der jaren heeft EMK zich ontwikkeld tot een specialist in cartografie op elk gebied. Van minifolder tot grootformaat panelen, van drukwerk tot internet-applicaties, van educatieve illustraties tot cartografische abonnementen. 

Onze kracht
De kracht van EMK zit in het kunnen leveren van gepersonaliseerde producten tegen een gunstige prijs. De combinatie van cartografen en vormgevers binnen EMK is perfect voor het leveren van cartografie van hoge kwaliteit. Elke kaart wordt ontwikkeld met oog voor detail. Door de maatwerkkaarten in uw eigen stijl of sfeer op te maken zal tekst en beeld meer één geheel vormen. Het oogt rustiger voor uw klant waardoor deze langer geboeid blijft. Onze vormgevers kunnen u daarin adviseren. 

Contactformulier

Hebt u een vraag of wilt u kennismaken met EMK cartografie?
Laat uw gegevens achter en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.
Naam
Bedrijfsnaam
Straat en huisnummer
Postcode en plaats
Telefoon
E-mail
Bericht
Velden met een * zijn verplicht

Vacatures

Wij zijn op zoek naar een

Cartograaf

Ben jij ook van de kaart? Wij hebben een unieke, leuke baan als cartograaf voor je!

Bij EMK maken wij next-level-kaarten die met zorg en aandacht zijn gemaakt voor onze klanten. Je werkt mee aan het verzamelen van de juiste data en het daarna visualiseren tot die mooie kaarten die wij voor onze klanten maken.

Wie zijn wij?
EMK is specialist in het maken van cartografische maatwerkproducten. Wij maken bijvoorbeeld toeristische routekaarten, parkplattegronden voor campings, rondreiskaarten voor reisorganisaties en infographics voor schoolboeken. Dit zorgt voor afwisselende producten en dus ook afwisselende werkzaamheden.

Wij zijn een flexibele organisatie en zijn trots op de kwaliteit van onze producten en grote mate van klantgerichtheid. We hebben een klein enthousiast team dat nauw met elkaar samenwerkt. Ondanks dat er hard gewerkt wordt aan verschillende deadlines, is er ook sprake van een informele en gezellige sfeer op kantoor.

Wie ben jij?
Je bent, net als je toekomstige collega’s, gek op kaarten. Je kan goed overweg met ArcGIS en MAPublisher. Ervaring met de programma’s Illustrator en InDesign is een pré. Daarnaast heb je goede communicatieve vaardigheden, beheers de je Nederlandse taal goed, en vind je het leuk om in een klein team te werken. Het is belangrijk dat je gestructureerd en nauwkeurig kunt werken. Je bent 28-32 uur per week beschikbaar om op ons gezellige kantoor in Deventer te werken.

Wat bieden wij o.a.:

  • Een salaris, passend bij jouw opleiding en ervaring
  • Een goede pensioenregeling
  • Minimaal één keer per jaar een leuk bedrijfsuitje
  • Vers fruit op kantoor
  • Bijdrage in je reiskosten

Solliciteren
Reacties (inclusief cv en motivatiebrief) graag per e-mail sturen naar Chris Waarlo.
Voor meer informatie kun je ons altijd even bellen op 0570-626747.

Contactgegevens
EMK
T.a.v. Chris Waarlo
Keulenstraat 1
7418 ET Deventer
Telefoon: 0570-626747 / 06-22476239
E-mail: chris@emk.nl


De bestanden

We krijgen nog wel eens de vraag van klanten of we de bestanden willen opsturen. Dit is een begrijpelijke vraag, maar is minder simpel dan het lijkt. Er zijn namelijk regels voor het aanvragen en leveren van bestanden.

 

Auteursrecht

We hebben een creatief beroep, waardoor we te maken hebben met intellectuele eigendomsrechten zoals auteursrecht, oftewel copyright. Dit recht beschermt werken van letterkunde, wetenschap of kunst, zoals boeken, films, ontwerpen en aardrijkskundige kaarten (Artikel 10, lid 7). Het recht ontstaat vanzelf. Als we een ontwerp of kaart maken, hebben we daar automatisch het auteursrecht op. De opdrachtgever heeft dus niet automatisch recht op onze (open) bestanden.

 

Betaald

Maar ik heb toch betaald, zul je je afvragen. Dat is waar, maar de opdrachtgever betaalt alleen voor de gebruiksrechten van het ontwerp en de bestanden die nodig zijn voor drukwerk of digitale publicatie. Dus niet voor het gereedschap dat gebruikt wordt om het ontwerp en de eindbestanden te maken, zoals ai, eps en indd-bestanden. Het gereedschap zal altijd in handen blijven van de maker, het script van een film is bijvoorbeeld ook niet openbaar beschikbaar. Men ziet (koopt) alleen het eindproduct, namelijk de film zelf.

De ontwerper (in dit geval EMK) is rechthebbende en kan dus als enige bepalen of de rechten verkocht worden aan derden.

Door bestanden niet zomaar weg te geven zorgen we ervoor dat het oorspronkelijke ontwerp blijft zoals het is, en er geen aanpassingen gedaan kunnen worden. Hiermee beschermen we het ontwerp, ons imago én dat van de opdrachtgever.

 

Toch open of drukbestanden?

Natuurlijk kunnen de open of drukbestanden overgenomen worden voor een vergoeding. Deze vergoeding is vaak hoog en bepalen wij aan de hand van diverse factoren. We geven hiermee ons werk (en toekomstig werk) weg en kunnen het ontwerp niet meer bewaken. Daarom zal het leveren van open bestanden vaak veel meer kosten dan wanneer we het oorspronkelijke bestand aanpassen en een eindbestand leveren.

We raden dan ook aan de open en drukbestanden in de handen van EMK te laten. Het doorvoeren van eventuele aanpassingen en het (opnieuw) leveren van eindbestanden is vaak veel goedkoper en sneller voor de opdrachtgever dan het leveren van de open en drukbestanden.

We hebben een archief met alle bestanden die wij zorgvuldig bewaren. Zo kunnen we indien nodig ook altijd oude bestanden opzoeken en opnieuw leveren.